StarCraft 2 – Wings of Liberty

16.08.2010

Etter 12 år har Blizzard endelig kommet med en oppfølger til suksessen StarCraft. For de som er gamle nok til å huske originalen er dette et gledelig gjensyn.

Blizzard skapte i sin tid historie med sitt StarCraft RTS-spill. Dette var ikke så mye på grunn av nyskapning, men mer for en finpusset utgave i sin genre og en velbalansert flerspillerdel som spilles den dag i dag. I Sør-Korea finnes det egne TV-show dedikert til dette spillet, og spillerne hylles som stjerner på linje med Kjus og Aamot her hjemme. Det har derfor vært knyttet store forventninger til om spillet ville innfri de store forventningene som har vært knyttet til denne utgivelsen.

”StarCraft 2: Wings of Liberty” er et strategi/krigsspill som foregår i verdensrommet i en fjern fremtid. Du kan velge mellom tre raser: Terran er mennesker som har kolonisert deler av planetene. Protoss er de originale, høyteknologiske innbyggerne. De tredje er  Zerg, en insektlignende rase som truer med å overta hele galaksen.

Kampanjen i spillet er underholdende og velpolert. Mellom oppdragene blir du kjent med hovedpersonene gjennom ulike animerte sekvenser med gode stemmeskuespillere. Til sammen fremstår det hele som en godt fortalt og engasjerende historie. Oppdragene er såpass varierte i innhold at det ikke blir kjedelig og gjentagende. Underveis blir du belønnet med ulike ”achievements”, som blir publisert på din onlineprofil. Du vil også måtte gjøre enkelte valg underveis som vil føre deg i ulike retninger og som bidrar til å gjøre spillet mindre lineært.

Selv om kampanjen har mye å tilby, er det likevel flerspillerdelen på battle.net som vil gi deg mest underholdning. Her får du anledning til å møte andre spillere og det er duket for mange utfordringer. Selv om du kommer deg gjennom en kvalifiseringsrunde vil du titt og ofte møte nådeløs motstand, noe som kan være ganske enerverende til tider, men etter hvert som du får mer erfaring vil matchingen tilpasse seg og det ender opp med en rimelig jevn fordeling mellom tap og seier.

Barnevennlighet:
Spillet har 16 års aldersgrense, og inneholder såpass med vold og dårlig språk til at det ikke bør spilles av noen under aldersgrensen. I flerspillerdelen vil man, i likhet med andre onlinespill, møte utfordringer i forhold til uhøflige medspillere, og man bør være forsiktig med å utlevere personlig informasjon.

Vanskelighetsgrad:

3–15 år: Under aldersgrensen.

16+: Kampanjen er utfordrende, men det er mulig å velge vanskelighetsgrad. På Normal vil det være mulig for spillvant ungdom å fullføre kampanjen uten å møte de helt store utfordringene, men man vil nok trenge mer enn et forsøk på enkelte oppdrag. Flerspilldelen vil gi utfordringer tilpasset eget ferdighetsnivå etter en kvalifiseringsrunde.

Foreslått aldersgruppe: Passer for barn fra 16 år.

Format: PC

Språk: Engelsk

Distributør: Activision

PEGI: 16, vold, online

Barnevaktens vurdering: Anbefales ikke

(Det betyr ikke at det er et dårlig spill, dette er et utmerket spill for alle som er over 16)
Andre anmeldelser:

Gamer.no

VG