Blur

Inspirert av 80-tallets arkaderacere og dagens gatebiler har vi fått et racingspill som først og fremst minner om gode gamle “Mario Kart 64″.

For de som måtte lure; dette er ikke en bilsimulator. Dette er urealistisk moro, uten alt for mye rot i virkeligheten. Selve fysikkmodellen er ikke så verst, og de forskjellige bilene oppfører seg såpass forskjellig at det er et poeng å velge bil etter baneforhold, men når vi begynner å plukke såkalte power ups og sprenge motstanderne til himmels forlater vi enhver forankring til virkeligheten. Og det er moro, ren skjær kjøreglede parret med ville effekter og lignende. Karrieremodusen er krydret med ulike premieringer underveis og vil engasjere i timevis.

I tillegg kan man konkurrere med venner i sofaen, men delingen av skjermen går dessverre utover spillbarheten. Da kan man heller gi seg live-spillingen i vold (ikke testet), så her er det duket for timevis med spilling.

Dette er alt i alt et godt snekret spill som er lett å komme inn i, er rasende morsomt og gir deg mange timers spilletid og god valuta for pengene.

Barnevennlighet:
Spillet er merket ”Vold”. Det som betegnes som vold i PEGI-merkingen begrenser seg til biler som blir krasjet og sprengt i lufta. Det blir såpass virkelighetsfjernt at det ikke oppleves som problematisk for aldersgruppen.

Det er likevel ikke mulig å gi dette spillet vår uforbeholdne anbefaling.

Vanskelighetsgrad:

3-6 år: Under aldersgrensen.

7-11 år: Antagelig litt i vanskeligste laget, spesielt for de yngre i denne gruppen.

12+: Vil appellere til alle som er glad i fart og moro.

 Foreslått aldersgruppe: Passer for barn fra 10 år.

Format: PlayStation 3, PC, Xbox 360

Språk: Engelsk tekst og tale.

Distributør: Activision

PEGI: 7, vold, online

Barnevaktens vurdering: Anbefales

Andre anmeldelser:

Gamer.no

Leave a Comment