Ratchet & Clank: All 4 One

Våre to helter er tilbake i et forrykende spill hvor samarbeid og flerspiller er den store nyheten. Det fungerer aldeles utmerket, og legger grunnen for morsomme opplevelser sammen med familie og venner.

Ratchet & Clank har en lang historie bak seg, og bør være kjent for de som sverger til Playstation. Mens spillene hittil har dreid seg om å styre våre to helter på egenhånd gjennom forskjellige eventyr, spesielt mot den onde doktor Nefarios og kaptein Quark, er alle figurene på lag denne gangen, etter at de har havnet i en knipe de må samarbeide for å komme seg ut av.

Serien har vært kjent for å passe alle aldersgrupper, og det gjelder også den nye utgivelsen. Dette er en herlig fantasiverden med humor og fiffige vesener. Historien er til tider meget morsom. Spillet vil også appellere til eldre ungdom og voksne, takket være en høy grad av spillbarhet, humoren og en passe vanskelighetsgrad. Oppgaver og brett er varierte, både i forhold til omgivelser og utfordringer man møter underveis.

Spillet engasjerer fra første stund, og samarbeidet med medspillerne fungerer meget bra. Vi liker at alle er på samme skjerm og ikke delt i fire, noe som fort blir smått, selv med dagens store skjermer. Det er også lett å hoppe inn og ut, og ingen trenger å bli sittende og vente på å få slippe til. I tillegg til samarbeidet finnes det også et konkurranseelement der man konkurrerer om poeng. Spiller en alene blir spillet fort litt kjedelig, men da kan en jo heller finne noen å samarbeide med på PlayStation Network, om en er medlem der (ikke testet).

Serien med Ratchet & Clank har fra før et godt rykte og lever opp til dette med “All 4 One”. Dette er et godt og underholdende spill som hele familien, også mor og far, kan ha glede av.

Barnevennlighet:
Spillet er oversatt til norsk og er derfor lett tilgjengelig for alle aldre. Det er heller ikke noe behov for å lese bruksanvisning, for instruksjonene kommer etter hvert som man beveger seg gjennom spillet. ”Ratchet & Clank: All 4 One” egner seg for alle over syv år.

Vanskelighetsgrad:

3-6 år: Under aldersgrensen

7+: Dette er et morsomt og spennende spill som anbefales for  alle aldersgrupper.

Foreslått aldersgruppe:  Passer for barn fra 7 år.

Format: PlayStation 3

Språk: Norsk tekst og tale

Utvikler: Insomniac Games

Utgiver: Sony Computer Entertainment Europe

PEGI: 7

Barnevaktens vurdering: Anbefales

Andre anmeldelser:

VG

Pressfire.no

Leave a Comment