Batman: Arkham City

I oppfølgeren til Arkham Asylym tar du igjen på deg rollen som Batman og må slåss mot en utrolig mengde skurker og løse ulike oppgaver for å avdekke et skummelt plot.

I Arkham City skal du rydde opp i en del av byen som er sperret av som fengsel for alle de farligste skurkene fra fengselet, og de gale skurkene fra asylet. Det er med andre ord nok å gå løs på, og det er kilden til et av spillets få svakheter. Det for mange bosser og kampene mot dem blir for lette. Dette er likevel et meget godt spill. Batman som figur er tatt på alvor og som spiller får du tilgang til et stort arsenal av dingser, gadgets og våpen.

Historien er godt fortalt og det er lett å la seg rive med i Bruce Waynes/Batmans eventyr der han løser detektivgåter og slåss mot skurker fra et stort og velkjent galleri som de fleste har et forhold til. Batman møter også sin romantiske motpart i Catwomans skikkelse. Den suksessen Rocksteady har hatt med Batmanspillene har mye å gjøre med at de er tro mot karakteren og hans særtrekk.

Det er rimelig lett å sette seg inn i spillkontrollene, og spillet har fin flyt. Kameraføringen kan være irriterende til tider og grafikken er ikke grensesprengende. Det veies dog opp for dette med den gode spillbarheten. Til tider får man virkelig følelsen av å være Batman.

Barnevennlighet:

Spillet er svært voldelig og egner seg ikke for barn.

Vanskelighetsgrad:

3-15 år: Under aldersgrensen

16+: Spillet fremstår som utfordrende og variert.

Foreslått aldersgruppe: Passer for ungdom fra 16 år.

Format: PlayStation 3, Xbox 360 og PC

Språk: Engelsk tekst

Utvikler / Utgiver: Rocksteady Studios / Warner Bros. Interactive Entertainment

PEGI: 16

Barnevaktens spillvurdering: Anbefales ikke

Andre anmeldelser:

Gamer.no

Side3.no

Leave a Comment