Forza Motorsport 4

Forrykende bilmoro for alle med et snev av interesse for biler og bilsport.

Med Forza 4 klarer Studio 10 å kombinere godt simulatorspill med tilgjengelighet, og det er litt av en prestasjon.

Her er et helt utrolig utvalg av biler og baner å boltre seg på, men dog med noen få litt ergerlige unntak. Anmelderen hadde gledet seg til en runde på Nürburgrings nordsløyfe i en Porsche 911, men her ble han skuffet. Det er like fullt nok å velge i, og karrieremodusen belønner deg med penger, erfaring og biler i bøtter og spann. En god ide er å holde seg til enkelte bilmerker siden oppgraderinger blir gratis tilgjengelig fra fabrikken.

Dette er et tradisjonelt bilspill som foregår på ulike baner rundt omkring i verden. Det har de ulike sjangrene tilgjengelig i form av en karrieremodus, online racing og ”split screen”-konkurranse. Karrieremodusen er omfattende og gir passe mye motstand selv om det til tider fremstår som lett.
Vanskelighetsgradene i spillet regulerer hvor mye som kreves av deg og begynner på gi gass og styr hvor spillet faktisk bremser og girer ned før svingen, til full kontroll, hvilket er gruelig vanskelig. Dette gir utfordringer på alle ferdighetsnivåer samtidig som spillet er lett tilgjengelig.

Grafikken er strålende og gir deg lekre biler og flotte landskap. Ideen med å inkludere Top Gears bane og enkelte kommentarer fra Jeremy Clarkson er en morsom ide og kan nok være underholdende for fans av serien

Skademodellen er vårt største ankepunkt, da den er kun kosmetisk, og ikke spesielt realistisk. Dette gir dog mulighet for å knuffe på motstanderne og bidrar til stemningen når en spiller flerspiller.

Her er det duket for timer med moro bak rattet og mulighetene for variasjon er store. Dette spillet anbefales på det varmeste.

Barnevennlighet:
Her er ingen bilkrasj eller annet som kan betegnes som problematisk i forhold til aldersgrensen.

Vanskelighetsgrad:

3-6 år: Det kreves noe øye-hånd-koordinasjon, og vil nok falle litt vanskelig for de aller yngste.

7-11: Engasjerende og morsomt. Mor eller far som faktisk kan kjøre bil vil nok ha en fordel i begynnelsen.

12+: En slager for både ungdom og voksne

Foreslått aldersgruppe: Passer for barn fra 7 år.

Format: X-box 360 (Støtter Kinect, men fungerer best med kontroller)

Språk: Engelsk

Utvikler: Turn 10

Utgiver: Microsoft

PEGI: 3

Barnevaktens vurdering: Anbefales

Andre anmeldelser:

Gamer.no

Spill.no

Leave a Comment