de Blob 2 – The Underground

14.03.2011

Et sjarmerende spill hvor målet er å male fargeløse byer om til fargerike miljøer.

Dette er et fantastisk morsomt spill for hele familien. deBlob er en artig liten fyr som kommer til Prisma City og oppdager at den er blitt tatt over av Papa Blanc. Papa Blank har fjernet alle farger og manipulerer innbyggerne til religiøs deltakelse i sin fargeløshet. Papa Blanc er egentlig Comrade Black, deBlobs erkefiende fra første spill i serien.

Oppgaven for deg og deBlob er å gjenopprette fargene i byen. Dette gjør deBlob ved å rulle seg rundt i farger eller stjele farge fra de ulike robotene i spillet. Oppdragene er korte og lettfattelige, og er en kombinasjon av å rulle rundt i byen og bekjempe fiender og male husene røde – alt i 3D og ulike undergrunnsoppdrag som er god ”gammeldags” 2D plattform puslespill.

Ingen av oppdragene er så vanskelige at de er uløselige, men tiden kan fort bli knapp. Går du tom for tid støter du også på det problematiske ved spillet. Lagringspunktene er få, og du må ofte spille gjennom mye innhold på nytt. Hvis du i tillegg har brukt for mye tid frem til lagringspunktet må du kanskje spille brettet fra begynnelsen. Vi vil derfor anbefale at de aller yngste velger letteste modus. Oppgavene er fremdeles de samme, men du får bedre tid til gjennomføring.

deBlob er et sjarmerende spill som vil sette deg i god stemning. Det er ikke all verdens variasjon i oppgaver, men det gjør ingenting. Mellomsekvensene består av sjarmerende animasjoner uten dialog og vil appellere til alle, uansett språkferdigheter.

Spillets såkalte milde voldelige elementer begrenser seg til å hoppe på fiendene, ellers er det fargelegging og frigjøring det dreier seg om. Spillet er alt i alt sjarmerende, morsomt og lett å spille.

Barnevennlighet:
Dette spillet egner seg for barn fra syv år. Kontrollene er lette å finne ut av og logisk bygd opp. Grafikken er enkel, men fargerik, i hvert fall etter at du har malt omgivelsene. Lyd og musikk bidrar til en god stemning.

Spillene er tilgjengelig med engelsk tekst og tale, men man trenger ikke å beherske språket for å finne ut hva man skal gjøre. Likevel kan det være nyttig med litt foreldreveiledning underveis for de yngste.

Vanskelighetsgrad:

3-6 år: Under anbefalt alder

7-11 år: Spillet passer godt til denne aldersgruppen, men man bør kanskje spille på letteste vanskelighetsgrad.

12-15 år: Spillet appellerer også til ungdom og voksne

16+: Spillet appellerer også til ungdom og voksne

Foreslått aldersgruppe: Passer for barn fra 7 år.

Format: Nintendo Wii, PlayStation 3, Xbox 360 og Nintendo DS

Språk: Engelsk tekst

Utvikler/Utgiver: Syfy Kids / THQ

PEGI: 7

Barnevaktens vurdering: AnbefalesBarnevakten anbefaler

Spillets hjemmesider:
www.deblob.com 

Linker til andre anmeldelser:

Gamespot

Se også omtale på Wikipedia

Leave a Comment