Josefine skolehjelp – Jorden har feber

06.09.2010

Kunnskaper om klima og jordens tilstand har fått en stadig større plass i skolen. Her kan du få hjelp av Josefine til å tilegne deg kunnskapen på en morsom måte.

Josefine har etter hvert lang fartstid i norsk spillverden, og her kommer enda et spill med den populære kaninen. I dette spillet slår du deg sammen med din venn fra verdensrommet for å redde jordkloden fra resultatene av forsøpling og overforbruk.

I romskipet reiser våre venner rundt til forskjellige deler av verden for å løse ulike miljøproblemer i form av småspill av ulik art. Vanskelighetsgraden kan varieres, selv om det ikke gir de helt store utslagene. Når man løser oppgaver blir spilleren belønnet med fakta og deler for å oppgradere Josefines hus til å bli mer miljøvennlig. Etter hvert som huset oppgraderes blir kunnskapene dine testet og ved spillets slutt blir du belønnet med et diplom.

Spillet er fargerikt, morsomt og lærerikt, men frister nok ikke til gjentagelse etter en gangs gjennomspill. Småspillene har en passelig vanskelighetsgrad i forhold til aldersgruppen, men det er kanskje litt få av dem. De fem småspillene må gjennomspilles ganske mange ganger for å vinne deler til hus og fakta til å kunne bestå prøver. De er heller ikke varierte nok, slik at det ender opp med at det hele gjentar seg selv ganske fort. Faktadelen er til gjengjeld innholdsrik og lettfattelig.

Alt i alt er dette et greit spill for de yngste skolebarna, men bare fem minispill blir nok litt tynt, selv om de er gode. ”Josefine Skolehjelp: Jorden har feber” anbefales derfor under tvil.

Barnevennlighet:
Spillet passer for de yngste, men leseferdigheter er en forutsetning for fullt utbytte.

Vanskelighetsgrad:

3-6 år: Småspillene kan la seg løse av barn i denne aldersgruppen, men fakta- og prøvedelen inneholder for mye tekst og informasjon.

7-11 år: Midt i blinken, men…
– en bør nok kunne lese for å greie det på egenhånd.
– det blir nok litt barnslig for de eldste.

12+: For lett

Foreslått aldersgruppe: Passer for barn fra syv til ni år.

Format: PC, Mac

Språk: Norsk

Distributør: Krea Medie

PEGI: 3

Barnevaktens vurdering: Anbefales

Les mer:

På nettsidene til Pan Vision finnes en oversikt over alle spillene i Josefine Skolehjelp-serien.

Leave a Comment